Hårvård?

Jag vet vääldigt lite om hårvård haha men ska försöka dela med mig av det som jag kan iaf! 
 
1. Man ska ta liiite schampoo, inte i topparna utan bara i hårbåtten. 
 
2. Myycket balsam, balsam ska man dock bara ha i topparna och inte i hårbotten och för bättre "verkan" kan man låta balsamet sitta i håret i några minuter.
 
3. När man torkar håret ska man inte "gnida" med handduken eftersom då slits håret, ist ska man försöka krama ur vattnet och helst låta håret självtorka - alltså inte använda hårfön. 
 
4. Jag har testar oljan moroccanoil och den är så jääävla bra! Jag tar den när jag har handdukstort hår i mina toppar, pyyttelite så att det inte blir fettigt! 
 
5. Riciniolja eller vad det heter är tydligen skitbra för håret. Jag har testat det ca 3 gånger men han inte märk någon särskilt stor skillnad, men ska fortsätta med den för jag vet att den är sjukt bra! Har sett för och efterbilder på mina kompisars hår, så det är inget jag bara säger haha ;) Den tar jag också när jag har handdukstorkat hår. Jag tar i topparna men eftersom den är ganska fet så tar jag väldigt mycket (kan ha käpt fel olja haha vettefan aja) och låter det sitta i i några timmar (mins 30 min) och sen sköljer jag ur den. 
 
6. Det sliter sjukt mycket på håret att färga det. 
 
7. Man ska iinte borsta/kamma håret när det är blött, vänta tills det har torkat ist :) 
 
8. Att sola med citron sliter väldigt mycket, det visste inte jag men det gör det tydligen :/ 
 
9. Vissa säger att det slits mest på håret att sova med utsläppt hår medans andra säger att det slits mest på håret när man sover med fläta. Själv tror jag att det sliter minst när man har fläta, men det är ju så sjukt obekvämt..!
 
10. Att tvåtta håret för ofta är inte braa. Det slits och blir snabbare fett! Om man lätt får fett hår borde man pröva att inte tvätta håret med schampoo lika ofta, ibland räcker det med bara vatten och kanske balsam! :) 
 
Som sagt så är alt detta bara saker som jag har hört. Dem kan vara heeelt fel, men det är iaf det jag brukar göra för att ta hans om mitt hår haha :) Jag har inte alls slitet hår just nu så det är ju bra! Efter att jag klippte av haöva håret så har jag verkligen skött om det och det visar ju bra resultat så jag är glaaad! Antar att nästan alla hade hört alla de här 10 förslagen haha men aja det är det mest "basic". 
 
 
((bild från i somras då jag hade vääldigt slitet hår)) /Emma

Kommentera här: